GULDTRAPPAN besöker Simrishamns skolor

Inlagd den 8 mars 2016 kl 15:00 i Övrigt

GULDTRAPPANs beredningsgrupp (Johanna Karlén, Peter Karlberg, Jan Hylén och undertecknad) och flera partners/jurymedlemmar besökte igår Simrishamn, i vår spaning efter huvudmän/kommuner med goda erfarenheter av digital skolutveckling.

Vi mötte i Simrishamn ett inspirerande arbete med digitalt delande mellan lärare. Där inte längre bara 5-10 procent av lärarna, utan en mycket större andel blir involverade. Vi såg exempel på hur fungerande digitala miljöer och stöd från ledning kan bidra till att en dela-kultur utvecklas. Där man delar lektionsupplägg och material i ämnesgrupper och lärarlag, i skolor, mellan skolor och också mellan stadier.

Och en spännande kommunal gymnasieskola, Nova Academy, som steg för steg växer fram i nära dialog med ungdomarna själva, kring deras tankar och önskningar.

Och så ett tips. Några lärare visade hur man i åk 4 använde Mystery Skype, för att hitta vänklasser och genomföra samtal. Ett roligt arbetssätt som ger både språkutveckling, geografi-, samhälls- och livskunskap.

Lärandet i fokus, från klassrum och elever till nämnd och tillbaka.

Guldtrappans jury tar med sig erfarenheterna i den fortsatta analysen. Du möter årets kandidatkommuner på Framtidens lärande, 11-12 oktober, i Stockholm.

Kommentarer

Skriv kommentar


Get the Flash Player to see the slideshow.

Framtidens lärande


Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Namn

E-postadress

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer