Micke Kring, Årstaskolan
Vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris

Inlagd den 7 oktober 2015 kl 12:55 i Övrigt

Micke Kring, it-pedagog på Årstaskolan i Stockholm, har tilldelats Guldäpplejuryns särskilda pris. Ett pris som juryn kan tilldela ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier”.

– Micke Kring är en i hela landet välkänd representant för den pedagogiska och tekniska utvecklingsfunktion som skolor och skolhuvudmän idag har stort behov av och som bidrar till att växla upp och synliggöra elevernas arbete i nya nätbaserade former, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet. Micke har i samarbete med kollegorna på Årstaskolan starkt bidragit till att många klassrum idag öppnar sig, att elevernas arbete möter en publik och får respons.

Årstaskolan uppmärksammas för sitt arbete med digitalisering och webbaserade tjänster. Micke Kring är hubben för utveckling och drift av dessa tjänster i samarbete med kollegor.

– Micke Kring är en mycket värdig mottagare av juryns särskilda pris. I sin roll som IT-pedagog på Årstaskolan skapar han förutsättningarna för eleverna att nå ut till en bred publik. Klassrummets och skolans väggar suddas ut genom bland annat Bibblis, Kunskapshubben och appen Livsviktig Poesi, vilka alla synliggör elevernas lärande på ett föredömligt sätt.  Micke Kring är en engagerad möjliggörare som visar vad man kan åstadkomma när pedagogik och IT samverkar, säger Per Arne Andersson, avdelningschef med ansvar för bland annat skola och förskola på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL

Juryns särskilda pris 2015 tilldelas Micke Kring med följande motivering
Micke Kring öppnar dörrar för lärare och elever, både på Årstaskolan och i hela landet. Han har tillsammans med pedagoger på den egna skolan metodiskt byggt uppmärksammade webbplatser som växlar upp lärares och elevers insatser. Elevers arbete görs till synliga och välkända mötesplatser, kunskapshubbar, som inte bara ger inspiration till elever och föräldrar på Årstaskolan, utan i lika hög grad till elever och lärare runt om i landet.

I allt Micke gör har han ett orubbligt engagemang för eleverna liksom för kollegornas arbete. Han delar med sig av sin kunskap och har även byggt plattformar så att andra skolor kan starta exempelvis ett eget bibblis, ett digitalt bibliotek med elevernas egna böcker, snyggt förpackade som om det vore en ”riktig” bokhandel.

Micke Kring ger exempel och förutsättningar för lärare att utveckla sin undervisning med digitala verktyg och sociala medier med stor räckvidd.

Prisutdelning
Priset delas ut på Skolforum, måndagen den 26 oktober kl 11.00

 

Juryn för Guldäpplet 2015
Peter Becker, juryns ordförande

Kommentarer

  • Vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris | mickekring.se: 8 oktober 2015

    [...] så här börjar pressreleasen från DIU som gick ut för någon timme sedan. Lagom till mitt fyrtionde levnadsår, varvid jag spenderat [...]

  • Vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris – mickekring.se: 29 juni 2016

    [...] så här börjar pressreleasen från DIU som gick ut för någon timme sedan. Lagom till mitt fyrtionde levnadsår, varvid jag spenderat [...]

Skriv kommentar


Get the Flash Player to see the slideshow.

Framtidens lärande


Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer