Digitala böcker till stor hjälp

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 19:37 i Framtidens lärande

IMG_3147.jpg

I en intervju med Christina Comfors, som är säljare på Studentlitteratur, berättar hon att hon inte tror att digitala verktyg kommer att ersätta skolböcker. “Nej, det tror jag faktiskt inte. Iallafall inte ersätta dem helt och hållet”, säger hon. Hon tror och tycker att det är viktigt att fortsätta läsa böcker och inte bara läsa på skärmar.

Christina tycker däremot även att det är viktigt med digitala verktyg. “Alla elever har olika förutsättningar och möjligheter, vilket självklart kräver olika hjälpmedel.  Elever som till exempel har svårt att läsa kan få texten uppläst i de digitala böckerna, vilket är till stor hjälp”, säger hon.

“Det som krävs tror jag är en väl fungerande infrastruktur och hög kapacitet för wifi-nätverk. Jag tror att det är viktigt att skolledningen styr lärarna i användningen och uppmanar dem, det är även viktigt med en tydlig digital strategi. Det krävs nog också att läraren är insatt, kunnig och har hög kompetensutveckling.”, säger hon, när vi frågar vad hon tror krävs för att digitaliseringen ska fungera.
Cornelia Pettersson och Vendela Lugner, YBC

Skriv kommentar


Framtidens lärande

Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer