Utveckling kräver lärdom och material

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 16:00 i Framtidens lärande

Angela menar att visioner och teknik ökar intresset för digitaliseringen av skolan. För att skolans digitalisering ska utvecklas behövs både material och lärdom. Angela Andersson och Kristina Dahlberg är verksamma inom Universitets- och högskolerådet.

En digitaliserad skola leder till mer motiverade elever samt personal, tror Angela. Kristina håller med.Det finns väldigt många hjälpmedel man kan dra nytta av, som underlättar både för personal och elever.

En utmaning kan komma om man exempelvis inte har underhåll till läromedel. En annan utmaning vara att lärare och skolledning inte har kunskap eller planering god nog för att använda sig utav digitala läromedel.

I arbetet med att utveckla skolor använder sig Kristina och Angela av internationellt samarbete, ofta med hjälp av det digitala, men även med hjälp av analoga möten. Framförallt genom digital kommunikation.

Angela och Kristina kommer ta med sig mycket ifrån denna mässa. Nya intryck och nya människor lär man sig mycket utav. Eftersom att de inte arbetar i skolan, så är det nyttigt för dem att komma ut och tala direkt med elever, lärare och andra inom fältet. Det är ett sätt utveckla det egna yrket.

Alice Östbergh och Vilma Thunved, YBC

Skriv kommentar


Framtidens lärande

Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer