Elever byggde ny stadsdel i Minecraft

Inlagd den 23 maj 2017 kl 18:36 i Framtidens lärande, Konferens

Elever i 5A

Eleverna i 5A på Furuhällsskolan fick i uppdrag att utforma den nya delen av Landvetter södra som ska byggas inom snar framtid. En stor tävling anordnad av Härryda kommun, hölls där över 100 klasser var anmälda. Tävlingen avslutades med en prisutdelning. Tävlingen gick ut på att man tillsammans med sina klasskamrater skulle skapa en intern Minecraft-stad utifrån sina egna ideer.

De blev indelade i olika grupper, där fick man fokusera på olika områden såsom boende,vård och omsorg och även infrastruktur. Staden skulle vara anpassad för 25 000 invånare med fokus på turism. Eleverna på Furuhällsskolan valde att lägga stor vikt vid skog och miljö och kanske var det det just detta som gav dem vinsten.

Eleverna formade staden på ett nytänkande sätt. Alla skulle kunna komma lätt in till centrum utan bil. Där skulle även alla butiker ligga förutom vissa enstaka matbutiker som skulle ligga ute i bostadsområdena. De byggde allt nära och tätt så att man skulle undvika bilberoende, på detta sätt så minskas utsläppet av bränsle. Eleverna i 5A har även valt att bygga mycket lägenheter då de skulle ta upp minst yta och på det sättet bevara naturen.  “Vi hade en tanke runt allt vi byggde” säger Ebba Yngve, en av de deltagande eleverna.

Emilia Lundstedt berättar att de redan fanns elever i klassen som kunde mycket om Minecraft och på så sätt lära de andra eleverna hur de skulle göra. Eleverna trodde även att kommunen valt just barn att arbeta med, då barn oftast har en annan syn på samhället. Det är även deras framtid som ska byggas.
text och bild: Clara Engman och Vendela Lugner, YBC

Skriv kommentar


Framtidens lärande

Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer