Nu öppnar vi klassrumsdörrarna! Stockholm 26/4: “Mikrobesök med makroeffekt”

Inlagd den 10 februari 2018 kl 15:28 i Övrigt

Mats Strandler, rektor på Eklidens skola i Nacka har tillsammans med sina kollegor genomfört en mängd lektionsbesök för att skaffa sig en generell bild av undervisningen som underlag för starten av ett kollegialt utvecklingsarbete. På konferensen ”Nu öppnar vi klassrumsdörrarna”, den 26 april i Stockholm berättar Mats Strandler mer om arbetet med mikrobesök.

Utifrån bland annat Marcus Samuelssons forskning kring ledarskap i klassrummet skapade skolledningen på Eklidens skola ett eget observationsschema för mikrobesök på lektioner. Ett arbete som blev starten för ett kollegialt utvecklingsarbete tillsammans med alla lärare. Mats Strandler berättar mer om detta på konferensen den 26 april under rubriken ”Mikrobesök med makroeffekt.

Då är dessutom Marcus Samuelsson på plats och tar upp ledarskapet i klassrummet under rubriken “Lärandets ordning och reda – Ledarskapet i klassrummet.” Bekanta dig gärna med Marcus via den här videon

Under konferensen ”Nu öppnar vi klassrumsdörrarna”, möter du lärare, skolledare och huvudmän som arbetar systematiskt med att utveckla undervisningen genom kollegialt lärande och lektionsobservationer. Konferensen kommer även att ta upp erfarenheter från andra länder, praktiknära forskning och hur det nationella stödet för professionsutveckling i skolan kan utvecklas framöver. Vi är mycket glada över att båda lärarförbunden, Sveriges Skolledarförbund samt Sveriges Kommuner och Landsting kommer att medverka.

Välkommen till en konkret konferens om den mest outnyttjade möjligheten för den svenska skolan att öka arbetsglädjen och förbättra elevresultaten – feedback till lärare.

Läs mer och anmäl dig till konferensen

Skriv kommentar


Framtidens lärande

Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer