Nomineringar till Guldäpplet synliggör lärandet – både elevers och lärares

Inlagd den 24 maj 2019 kl 12:11 i Övrigt


Nu pågår slutspurten för 2019 års nomineringar av lärare till Guldäpplet. Det handlar om lärares utforskande av nya möjligheter med digitala verktyg och arbetsformer.

Att nominera kollegor till Guldäpplet är ett sätt för skolor och kommuner att lyfta fram enskilda lärare som utvecklar eleverna och undervisningen, med utnyttjande av digitaliseringens möjligheter. Det är samtidigt något mer än att uppmärksamma enskilda bra lärarinsatser. Det är ett verktyg för skolans och kommunens arbete med stärkt digital kompetens för eleverna. Ett stöd i det uppdrag som gäller alla skolor från den 1 juli 2018.

Att formulera en nominering och den följande uppmärksamheten kring de nominerade är ett led i att dela och kollegialt pröva lärarerfarenhet. Det synliggör nya och effektiva arbetssätt, kring delat nätskrivande med bloggar, kring effektivare lärande med omvända klassrum (flippat), kring språkutvecklande arbetssätt med nätstöd och appar, kring Facebook-grupper för lärares delande och resonerande för att ta några exempel på vad nomineringar till Guldäpplet lyft fram genom åren.

Sedan priset startade för mer än femton år sedan har mängder av viktiga initiativ och lärdomar synliggjorts. Nomineringar till Guldäpplet bidrar till framväxandet av den beprövade erfarenheten. Det bidrar till synliggöra lärandet – både elevers och lärares.
Dags för 2019 års nomineringar av lärare till Guldäpplet!

Du gör din nominering direkt på webben. Senast 1 juni. Till Guldäpplets webbplats

Peter Becker
ordförande i Guldäpplets jury

Skriv kommentar


Framtidens lärande

Tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från DIU

Håll dig uppdaterad – prenumerera på DIUs nyhetsbrev! Vi bevakar frågor som rör skolutveckling och lärande med it.

Vi vänder oss till dig som är intresserade av frågor som rör digitalisering, innovation och utbildning. Nyhetsbrevet är gratis och utkommer varannan vecka under terminstid.

Namn


E-post
Lämna följande fält tomt


Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer