Arbetslaget på Lindskolan, anpassad gtundskola i Huddinge, vinnare av Guldäpplet 2024. Övre raden: Nina Siirtola, Nella Celik, Jenny Pettersson och Annett Andersson. Nedre raden: Catrin Tall, Katarina Sjöberg och Helena Perlskog. Foto: Ola Gäverth.
Guldäpplets webbinarieserie ”Rika lärmiljöer”:
Onsdag 19 mars, kl 15.30–16.15
Skolan och fritidshemmet är en plats som förutom kunskapsutveckling ska ha fokus på demokratifrågor, till exempel elevernas delaktighet, hur de uppfattar olika situationer och hur de kan hitta olika lösningar. Detta är inte minst viktigt att beakta vid Lindskolan, en kommunövergripande anpassad grundskola för elever med autism och/eller flerfunktionsvariation.
På Lindskolan har vi under många år arbetat med ett tydliggörande arbetssätt. Detta innebär att vi kompletterar det verbala med det visuella genom bilder, tecken och konkreta föremål. Allt för att eleverna ska kunna ta till sig information och instruktioner samt ges multimodala möjligheter till att kommunicera.
Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och Allmän kompletterande kommunikation (AKK) för att stödja elevernas kommunikationsförmåga. Genom tecken (TAKK), föremål, bildstöd och digitala hjälpmedel (GAKK) skapar vi möjligheter för alla elever att uttrycka sina behov och önskemål.
I webbinariet samtalar pedagoger från Lindskolan, Guldäpplevinnare 2024, med bland andra Staffan Selander, professor emeritus, Stockholms universitet.
Guldäpplets värdar: Fredrik Söderlund och Johan Sköld
Webbinariet är det andra i en serie webbinarier på temat Rika lärmiljöer, varje onsdag 15.30–16.15 våren 2025. De pristagare och nominerade som medverkar i webbinarieserien medverkar också i antologin ”Rika lärmiljöer” som kommer senare i vår.