Utmärkelsen Guldtrappan delas ut på
Framtidens Lärande Väst

Guldtrappan 2019 kommer att utdelas på Framtidens Lärande VÄST den 14-15 november i Trollhättan.

Mötesplatsen Framtidens lärande har sedan tio år varit en motor för erfarenhets- och kunskapsutbyte kring skolans digitalisering. Nu kommer den till Västsverige – en ny regional arena för samverkan och dialog, Framtidens lärande Väst i Trollhättan den 14-15 november 2019.

Framtidens lärande har varit nydanande nationell arena för erfarenhetsutbyte och kunskapsbildning kring digitalt stöd i lärandet, med fokus på dialog mellan praktiker, forskare och myndigheter. Nu finns en nationell strategi för skolans digitalisering och då blir den lokala utvecklingen avgörande. Stiftelsen DIU inleder därför en ny fas med regionala mötesplatser kring skolutveckling och digitalisering. Först ut är Framtidens lärande Väst i samverkan med Trollhättans stad.

I Trollhättan och i regionen finns en imponerande samlad utvecklingskraft, i skolan liksom i samhället runt omkring. På den nya arenan välkomnas regionens alla skolor och huvudmän tillsammans med nationella aktörer och forskare att dela erfarenheter och perspektiv.

– Våra skolors digitala utveckling visar att vi ger plats för framtidens lärande och gör oss samtidigt till en attraktiv arbetsgivare. Jag är stolt över att vi i Trollhättan står som medarrangör i ett sammanhang där framtiden är så närvarande, säger Ulrika Strandroth Frid, stadsdirektör i Trollhättan Stad.

Framtidens lärande Väst är en regional arena för mötet mellan kommuner och skolhuvudmän, ledare och lärare i framkant, i dialog med forskare, med myndigheter och med leverantörer och regionens skolhuvudmän. En mötesplats där vi delar med oss av strategier och exempel på digital skolutveckling, delar beprövad erfarenhet, lärare visar beprövade framgångsvägar och pedagogiska möjligheter, forskare ger insikt och perspektiv och innovatörer visar nya svindlande möjligheter.

Läs mer på konferensens webbplats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *