Framtidens lärande och Skolforum skapar ny gemensam arena

Logga Framtidens Lärande och Skolforum

Två av skolvärldens största arrangemang – Skolforum och Framtidens lärande – skapar en ny gemensam arena. Premiären blir den 29-30 oktober på Stockholmsmässan.

Skolforum är Nordens största mötesplats för skolan där lärare, skolledare, studenter, läromedelsförlag och beslutsfattare träffas. Bakom Skolforum står Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Svenska Läromedel.

Framtidens lärande är en konferens om digitalisering i skolan och en mötesplats för att skapa en dialog mellan beslutsfattare, praktik, forskning och leverantörer. Konferensen har arrangerats sedan 2009 av stiftelsen DIU med partners.

– Sverige behöver en nationell skolscen, där hela den svenska skolvärlden samlas och diskuterar skolans utveckling, säger Peter Becker, ansvarig på stiftelsen DIU, Datorn i Utbildningen, och koordinator för Framtidens lärande.

De två mötesplatserna kompletterar varandra, konstaterar arrangörerna.

– Det här är en intressant kombination eftersom vi har olika målgrupper och erbjuder olika innehåll. Det blir ett komplement till Skolforums program med kompetensutveckling och inspiration för lärare, säger Sara Svanlund, 2:e vice ordförande i Lärarnas Riksförbund.

Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande i Lärarförbundet, ser också fördelar med ett breddat evenemang.

– Skolsverige har förändrats och Skolforum behöver därmed också förnya och bredda sig för att vara riktigt relevant för lärare och skolledare. Det förändrade landskapet handlar till exempel om den digitala utvecklingen samt den stora rekryteringsutmaningen till yrket. Där finns viktiga utmaningar att svara upp emot, säger Robert Fahlgren.

Alla deltagare vinner på skapandet av den nya mötesplatsen, enligt Rickard Vinde, VD för Svenska Läromedel.

– Den nya arenan kombinerar delar av Skolforums undervisningsfokus med delar av det digitala djupet på Framtidens Lärande och det kommer att berika alla deltagare, säger Rickard Vinde.