Inför Framtidens Lärande – seminarier på digitala Bokmässan

foto seminariedeltagare på Bokmässan 2020

Arja Holmstedt Svensson, Tapio Liimatainen, Peter Becker och Elisabet Nihlfors på digitala Bokmässan 2020.

Det är mycket som är annorlunda denna höst. Det gäller också Bokmässan, som i år var digital. Stiftelsen DIU medverkade i årets digitala mässa och du kommer att få tillfälle att möta några av dem som medverkade på Framtiden Lärande Väst och Framtidens lärande Norr i vår.

Professionellt kapital – skolans viktigaste tillgång

Internationell forskning visar att skolans viktigaste tillgång är dess professionella kapital – det kunnande som lärarna äger. Att utveckla detta är en central faktor för skolans framgång. Ett samtal om professionsutveckling, reflekterande praktiker och skolforskning utifrån Lidingös prisbelönta utvecklingsverksamhet samt ULF-avtalet. Medverkande: Peter Becker, ordförande stiftelsen DIU, Elisabet Nihlfors, professor Uppsala universitet, Tapio Liimatainen, förvaltningschef Lidingö stad. Programledare: Arja Holmstedt Svensson, kvalitetschef UAF Halmstads kommun.

Samtalet kan ses i efterhand via Bokmässan Play: OBS! Det är ca 1,5 minuter tystnad med bild i start, så dra fram inspelningen ca 1,5 min så startar den.
Seminariet Nästa steg i Skolans digitalisering, direktsändning


foto Medverkande i panelsamtalet Nästa steg i skolans digitalisering
Medverkande i panelsamtalet Nästa steg i skolans digitalisering. Foto: Johanna Wallén

Nästa steg i skolans digitalisering
Årets finalister till Guldäpplet ger svar


Våren 2020 har digitalisering fått en ny innebörd i skola och utbildning. Vilka lärdomar kan lärare ta med sig och hur går vi vidare? Ett samtal mellan 2020 års tre finalister i Guldäpplet och jurymedlemmarna Robert Fahlgren, Lärarförbundet och Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund, årets Guldäpplefinalister. Programledare: Susanne Kjällander, forskare Stockholms universitet och mottagare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2019.

Samtalet kan ses i efterhand via Bokmässan Play: OBS! Det är ca 1,5 minuter tystnad med bild i start, så dra fram inspelningen ca 1,5 min så startar den.
Seminariet Professionellt kapital – skolans viktigaste tillgång, direktsändning

Seminarierna kommer snart även att publiceras här på Framtidens Lärandes webbplats.