Förstärkt lärande och vidgade vyer

Emelie Hahn, är förstelärare i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, lärare i tyska och So-ämnena samt IKT-pedagog på Gränbyskolan i Uppsala författare och eTwinningambassadör för UHR. Vinnare av Guldäpplet 2020.

På Framtidens Lärande Väst i Karlstad kommer Emelie Hahn bland annat att medverka med temat: Digitalisering och internationalisering i samklang – att bygga broar för ett livslångt lärande 

På vilket sätt kan elevernas lärande förstärkas med stöd av IT?
– Digitala verktyg och appar är fantastiska resurser för att utveckla och förstärka lärandet. Med stöd av IT kan jag enkelt individualisera undervisningen, så att alla elever kan tillgodogöra sig dess innehåll och komma vidare i sin lärprocess. Det finns många bra digitala verktyg och appar för att arbeta språkutvecklande.

Hur påverkar digitala verktyg och resurser din lärarroll?
– Digitala verktyg och resurser underlättar planeringsarbetet och genomsyrar mina lektioner genom att jag medvetet använder dem för att utveckla och förstärka lärandet för alla, samt för att utveckla elevernas digitala kompetens. De låter mig också enkelt och smidigt ge feedback och feedforward på elevernas arbeten

På Framtidens Lärande Väst i Karlstad, 13-14 juni, medverkar Emelie Hahn bland annat i passen:
Så kan elever bidra till höjd kunskap om Globala målen i samhället

Digitalisering och internationalisering i samklang – att bygga broar för ett livslångt lärande

Filmen nedan är från 2020 när Emelie Hahn fick lärarpriset Guldäpplet

Möt de medverkande på Framtidens Lärande Väst i Karlstad

Framtidens Lärande Väst i Karlstad, 13–14 juni. Mötesplatsen där praktik och forskning möts i dialog, kring skolutveckling och skolans digitalisering. Två dagar av oavbrutet samtal. Om lärande och ledarskap. Om framtid och hållbarhet.

Arrangörer är stiftelsen DIU, Karlstads kommun och Karlstads universitet i samverkan med nationella och regionala partners. 
Prenumerera på nyheter om Framtidens Lärande
Anmäl dig till konferensen