Tusen views på tre dagar

Musikläraren Michael Anderson

Musikläraren Michael Anderson från Falkbergsskolan i Botkyrka håller en medryckande föreläsning på Framtidens lärande om just framtiden i det digitala landskapet. I publiken följer mediepedagoger och lärare inom digital utveckling föreläsningen som beskriver hur Anderson använder musikaliska plattformar för att skapa intresse hos studerande unga.

Elever från gymnasieskolan YBC i Nacka medverkade på konferensen och skrev, artiklar, intervjuer och notiser. Denna artikel är en del av denna konferensbevakning.

Drömmen om att vara en del av den kreativa apparaten kom redan från barndomen, beskriver Michael Anderson, och berättar vidare att det var den drömmen som på senare ålder ledde till den musikkarriär han nu arbetar inom. Under föreläsningen beskriver han den musikteori han tillämpar i sin undervisning på Falkbergsskolan, där han försöker motivera eleverna till hur man kan använda sig av sin musikala kompetens – från instrument till hur man använder och samverkar med program som Garageband och iMovie.

Ett projekt som den entusiastiska musikläraren drivit framåt till ett positivt slutresultat är insperationshashtagen #loveseesnocolor och tillhörande musikvideo, som via sociala medier spridit sig till ett flertal länder bland annat Frankrike, Iran och Pakistan. ”På tre dagar hade vår video tusen views och det blev vi väldigt glada över”,avslutar Michael Anderson.

Text: Linnea Lindén, elev, gymnasieskolan YBC i Nacka