Guldtrappan 2015 – fem finalister, Sundsvall vinnare

Foto medarbetare från Sundsvall på Framtidens Lärande 2015.

Botkyrka, Falkenberg, Sandviken, Sollentuna och Sundsvall är de fem finalisterna till utmärkelsen Guldtrappan 2015, som delades ut på konferensen Framtidens lärande, den 6 maj 12015.

Juryn för Guldtrappan 2015 (PDF) – Juryns officiella motiveringar
Folder Guldtrappan 2015 (PDF) – Möt finalistkommunerna

Guldtrappans jury citerad i korthet:
”Guldtrappans jury har efter avslutad nominering under en intensiv inventering valt ut och mött fem skolhuvudmän som ligger i framkant vad gäller lärande med moderna digitala verktyg och arbetssätt.

Det är fem mycket starka och mycket jämna finalister. Vi gratulerar därför och vill lyfta fram samtliga finalister, var och en med sin speciella styrka. Juryn vill med årets finalistutmärkelser synliggöra olika vägar och det breda spektrum av insatser som krävs för en framgångsrik digitalisering i skolan.

Till vinnare av Guldtrappan 2015 har juryn utsett Sundsvalls kommun, för ett inspirerande brett utvecklingsarbete, en stark ledningsgrupp, en likvärdig digital omvandling, stabilt uppbyggt i samverkan med andra aktörer, såsom skolfederation, läromedelsförlag, skoldatatek och högskola där bitvis framsteg uppnåtts särskilt inom skriv- och läsundervisning och med den fortsatta utmaningen att vända elevresultaten.”

Signerat representanter för Guldtrappans partners