#Nätkärlek vann Surfa Lugnt-pris

Vinnare av årets Surfa Lugnt-pris, som delades ut på Safer Internet Day, är Andreas Skog, IT-pedagog på Mediacenter i Västerbotten och UngHästen på Västerbottensteatern och deras teaterföreställning #nätkärlek.

Det är femte året som Surfa Lugnt-priset, efter en omröstning på nätet, delas ut till en organisation som bäst främjar kommunikation mellan unga och vuxna på nätet.

– Kränkningar är en del av många ungas vardag, på och utanför nätet. Syftet med #nätkärlek är att beröra, engagera och lyfta fram hur vi kan göra nätet till en trygg och tillåtande plats där alla ska kunna vara sig själva, säger Andreas Skog.

Nätkärlek är en interaktiv teaterföreställning om livet på nätet. Föreställningen skapades 2013 tillsammans med UngHästen på Västerbottensteatern. Den ges som en föreläsning som blandas med improvisationsteater och frågor, där eleverna får ta ställning och samtala med varandra. Föreställningen följs upp med efterarbete klassrummen.Föreställningen har hittills visats för ca 10.000 ungdomar från åk 4 i grundskolan till åk 3 på gymnasiet framför allt i Västerbotten men också i övriga landet.

Text: Carina Näslundh