Webbinarium: Hur får vi med alla – och fart på de digitala stöden

Onsdag 9 juni kl 11.00-12.00

Om ledarskapet: Hur får vi med alla – och fart på de digitala stöden

Webbinariet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan. Anmälan

Ett samtal om skolutveckling och digitalisering. Hur får huvudmannen brett genomslag, hur får vi med oss alla? Hur drar vi nytta av den professionella kompetensen hos lärare och ledare?

Genom att koppla det systematiska kvalitetsarbetet med de digitala utvecklingsfrågorna har Luleå både struktur och progression i det gemensamma lärandet. Utvecklade stödfunktioner och flera års breda delningsinsatser ger resultat. Ett arbete som fokuserar på ökad kompetens, tillgång och likvärdighet i elevernas lärmiljöer och målsmäns involvering. Luleå kommun fick utmärkelsen Guldtrappan 2019 för sitt digitala utvecklingsarbete.

Britt-Marie Ejnestrand, avdelningschef IT/Administration, Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun,

Viktoria Johansson, rektor på Kläppens förskola och Snömannens förskola i Luleå kommun, deltar i projektet för ny lärplattform och börjar till hösten som utvecklingsledare.

Mikael Svensson, programansvarig skolans digitalisering, SKR och ingår i beredningsgruppean för kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan

Foto Peter Becker

Peter Becker, ordförande stiftelsen DIU, som lagt upp och leder webbinarieserien.

Foto: Johanna Wallén

Anmälan
Webbinarierna är avgiftsfria men kräver förhandsanmälan.
Anmälan

Framtidens Lärandes webbinarieserie
Till hösten följer en fortsättning med 2021 års nominerade till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan. Formatet blir ett slags ”virtuella kommunbesök”. En timme långa, konkreta redogörelser och reflektioner om arbetssätt och pedagogiska upplägg.

Till hösten 2021 kommer seriens sessioner att i tur och ordning möta de skolhuvudmän som erhåller kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan år 2021.