Webbinarium: Så här gör vi – digitala läromedel till alla!

Onsdag 8 september kl 11.00-12.00

Så här gör vi:
Digitala läromedel till alla!

Webbinariet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan. Anmälan

Under pandemin har skolor tvingats växla eller kombinera, fysisk närvaro och online, nätbaserad fjärrundervisning. Ett viktigt inslag blev förstås digitala läromedel. Hur ser lösningarna och erfarenheterna ut? Måste alla välja samma? Och kan alla välja digitalt?

Vi möter två representanter från Luleå, som arbetar med utveckling vid Luleå gymnasieskola. De berättar hur skolan det senaste året arbetat med en process att utvärdera och prova olika digitala läromedel. Nu har man valt ett upplägg, med plattform och inriktning för framtiden. 

Medverkande:

Jessicka Sörmling, utvecklingsledare, chef bibliotek & IT-centrum, Luleå gymnasieskola

Jenny Törnblom, it-utvecklare, Luleå gymnasieskola

Peter Karlberg, undervisningsråd Skolverket

Arja Holmstedt Svensson

Arja Holmstedt Svensson, kvalitetschef på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstads kommun

Anmälan

Nyss gjorde vi Framtidens lärande Norr tillsammans med Luleå kommun. Nu följer DIU och Framtidens lärande upp med en webbinarieserie. Vi börjar med tre träffar – varav detta är den andra – med skolfolk från Luleå, som fick utmärkelsen Guldtrappan 2019.
Serien fördjupar sig i erfarenheter från skolhuvudmän som mottagit Guldtrappans och inleds med att i tre sessioner fördjupa samtalet om tre sidor i Luleå kommuns arbete med skolutveckling och digitalisering;
”Så här jobbar vi med digital lek, lärande och utforskande!”, om förskola
”Så här gör vi – digitala läromedel till alla!”, om att skapa tillgång till och utpröva digitala läromedel och
”Hur får vi med alla – och fart på de digitala stöden”, det sista handlar om ledarskapet i kommunens skolor och digitalisering.

Hösten 2021 kommer seriens sessioner att i tur och ordning möta de skolhuvudmän som erhåller kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan år 2021.

Samtliga webbinarier