Konferenswebb för Framtidens lärande

Res med DIU till BETT 25-27 januari och Oslo 23-24 januari 2017

Inlagd den 19 oktober 2016 kl 07:52 i Övrigt


– en resa fylld med framtidsspaning och perspektiv på skolutveckling

I januari 2017 är det dags för BETT, Europas största mötesplats kring IT och lärande. Att delta på BETT är ett effektivt sätt att ta del av dagens innovativa pedagogiska och tekniska lösningar. Reser du med DIU, reser du med den obundna och fristående aktören. Vi bidrar med erfarenhetsutbyte, seminarier, guidade Bett-turer, studiebesök i små grupper.

I vårt BETT-program med partners hittar du och dina kollegor inspiration, idéer, resurser och verktyg. Perfekt för teamets gemensamma utveckling – eller egen resa där du möter andras erfarenheter. Och i år kan du starta din BETT-resa med DIU i Oslo där vi spanar på norsk utveckling kring IT och lärande.

Läs mer och anmäl dig här

Förutsättningar för skolans digitalisering

Inlagd den 15 oktober 2016 kl 14:01 i Övrigt

Vilka är de viktigaste förutsättningarna för det förändringsarbete en digitalisering av skolan innebär? Vilka är utmaningarna och vilka är möjligheterna?

Representanter från några av de skolhuvudmän som mottog kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2016, svarade på frågorna under konferensen Framtidens lärande 2016. Intervjuerna är gjorda av elever från gymnasieskolan YBC i Nacka.

Digitala böcker till stor hjälp

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 19:37 i Framtidens lärande

IMG_3147.jpg

I en intervju med Christina Comfors, som är säljare på Studentlitteratur, berättar hon att hon inte tror att digitala verktyg kommer att ersätta skolböcker. “Nej, det tror jag faktiskt inte. Iallafall inte ersätta dem helt och hållet”, säger hon. Hon tror och tycker att det är viktigt att fortsätta läsa böcker och inte bara läsa på skärmar. (Läs mer…)

Digitaliseringen effektiviserar skolan

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 19:17 i Framtidens lärande


Inspera AS är ett nätverk som utformar digitala prov och uppgifter. Vi fick prata med Lars Willner, Inspera’s marknadschef.

Att digitalisera skolan medför komplikationer och hinder. Att gripa tag i de digitala möjligheterna samt att samarbeta med digitala hjälpmedel är något som Lars Willner tror är utmaningar som skolorna stöter på idag. (Läs mer…)

Digitalisering – Ett pågående projekt

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 16:31 i Framtidens lärande

IMG_0347.jpg

Marie Lundin, administrativ chef i Simrishamns kommun anser att det som krävs för att föra utvecklingen framåt är att prioritera kommunens ekonomi och se till att det finns ekonomiska förutsättningar. Att förbereda elever för det som kommer är en nyckel till den digitala framtiden.

(Läs mer…)

En naturlig del av skolan

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 16:16 i Framtidens lärande

IMG_0344.jpg

Fredrik Kennebäck är grundare av företaget Freken som jobbar med digitalisering inom hela skolsystemet. Han tycker att förutsättningar för att digitalisera skolan är en demokratisk fråga, alla som går i skolan borde ha samma förutsättningar överallt vilket idag inte är fallet. (Läs mer…)

Utveckling kräver lärdom och material

Inlagd den 11 oktober 2016 kl 16:00 i Framtidens lärande

Angela menar att visioner och teknik ökar intresset för digitaliseringen av skolan. För att skolans digitalisering ska utvecklas behövs både material och lärdom. Angela Andersson och Kristina Dahlberg är verksamma inom Universitets- och högskolerådet.

En digitaliserad skola leder till mer motiverade elever samt personal, tror Angela. Kristina håller med. (Läs mer…)

« Äldre Inlägg

Get the Flash Player to see the slideshow.

Välkommen till Framtidens lärande - nästa steg


Framtidens lärande – tillsammans skapar vi framtidens skola! – en arena och ett verktyg i kommunens utvecklingsarbete

Framtidens lärande – nästa steg! 2016

Arrangörer

Koordinatorer

Arkiv

Skriv inlägg

 

Nyhetsbrev

Namn

E-postadress

Sätt din kommun på kartan

egen_dator_karta
DIUs karta över kommuner med satsningar på egen dator. Finns din kommun med? Läs mer

Nätverk kring skriv- och läs med dator


Under Framtidens lärande 2010 startades ett nationellt nätverk kring skriv- och läsintroduktion med datorn som pedagogiskt verktyg. Läs mer

DIU

Följ reportage, debatt, mm i tidskriften DIU i tryck eller i urval på webben

Senaste inläggen

Senaste kommentarer