Guldäpplet på digitala Bokmässan 2020

Bokmässan, myller på mässgolvet.

Guldäpplets finalister 2020 med Robert Fahlgren, Lärarförbundet, Susanne Kjällander, Stockholms universitet, Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund och Peter Becker, stiftelsen DIU. Foto: Johanna Wallén.

Finalisterna till Lärarpriset Guldäpplet medverkade i ett panelsamtal på digitala Bokmässan

Det är mycket som är annorlunda denna höst. Det gäller också Bokmässan, som i år blev digital. Guldäpplet medverkade i årets digitala mässa.

Nästa steg i skolans digitalisering
Årets finalister till Guldäpplet ger svar


Våren 2020 har digitalisering fått en ny innebörd i skola och utbildning. Vilka lärdomar kan lärare ta med sig och hur går vi vidare?

Ett samtal mellan 2020 års finalister i Guldäpplet, Linda Bjällerstedt och Sara Bergström, Bjurhovdasmyckets förskola i Västerås, Emelie Hahn, Gränbyskolan i Uppsala, Mia Lägnert och Pernilla Abrahamsson, Norrevångskolan i Karlshamn, samt jurymedlemmarna Robert Fahlgren, Lärarförbundet och Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund, årets Guldäpplefinalister.

Programledare: Susanne Kjällander, forskare Stockholms universitet och mottagare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2019.

Guldäpplet har i drygt tio år delats ut på Skolforum i Stockholm, men bytte 2019 arena och stad till Bokmässan och Göteborg. Meningen var att Guldäpplets skulle ha delats ut på Bokmässan även i år. På grund av rådande läge genomfördes Bokmässan i år digitalt och Guldäpplet kommer att delas ut senare under hösten, i samband med Guldäpplets dag i Stockholm, måndagen den 26 oktober..