Guldäpplet på Bokmässan 2020

Bokmässan, myller på mässgolvet.

Lärarpriset Guldäpplet delas ut på Bokmässan, 24-27 september i Göteborg,

För andra året delas det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet ut på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg. Och Bokmässans deltagare och besökare kommer att få många tillfällen att se och höra årets Guldäpplepristagare, lärare som prisas för att de förnyar och utvecklar undervisningen.

Guldäpplet har i drygt tio år delats ut på Skolforum i Stockholm, men bytte 2019 arena och stad till Bokmässan och Göteborg.

– När digitaliseringen just nu tar stora steg i svensk skola är det betydelsefullt att skolans lärare och Guldäpplet tar tydligare plats på Bokmässan. Det placerar skolan och Guldäpplet där de hör hemma – mitt i kulturen. Med Guldäpplet blir den digitala kulturen och lärandet, uttrycken och arbetsformerna ännu mer synliga och belysta på Bokmässan, säger Peter Becker, stiftelsen DIU, Guldäpplejuryns ordförande.

Guldäpplet som har delats ut sedan 2002 bygger på nomineringar från kollegor och skolledare i hela landet och speglar professionens beprövade erfarenhet. Nominerade och pristagare demonstrerar i praktiken hur undervisning och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna.

På Bokmässan, 24-27 september i Göteborg, kommer årets pristagare att dela med sig av sina erfarenheter. Guldäpplet medverkar i Skolspårsprogrammet liksom på övriga scener. Den 24 september tillkännages finalisterna, och fredagen den 25 september presenteras vinnaren.
Om omständigheterna ändras p.g.a. Covid-19, delas Guldäpplets ut i annat forum under hösten 2020.

Nomineringen till Guldäpplet 2020 är öppen till den 1 juni. Läs mer på Guldäpplets webbplats

Mer information om Guldäpplets program på Bokmässan kommer i början av sommaren.