Guldäpplet på digitala Bokmässan 2020

Bokmässan, myller på mässgolvet.

Lärarpriset Guldäpplet medverkar på digitala Bokmässan.

Fredag 25 september kl 13.00–13.30
Nästa steg i skolans digitalisering
Årets finalister till Guldäpplet ger svar


Våren 2020 har digitalisering fått en ny innebörd i skola och utbildning. Vilka lärdomar kan lärare ta med sig och hur går vi vidare? Ett samtal mellan 2020 års tre finalister i Guldäpplet och jurymedlemmarna Robert Fahlgren, Lärarförbundet och Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund, årets Guldäpplefinalister. Programledare: Ulrika Jonson, Guldäpplets jury.

Guldäpplet har i drygt tio år delats ut på Skolforum i Stockholm, men bytte 2019 arena och stad till Bokmässan och Göteborg. Meningen var att Guldäpplets skulle ha delats ut på Bokmässan även i år. På grund av rådande läge kommer Bokmässan i år att genomföras digitalt och Guldäpplet kommer att delas ut senare under hösten, i samband med Guldäpplets dag i Stockholm, datum för detta är inte fastställt.

– När digitaliseringen just nu tar stora steg i svensk skola är det betydelsefullt att skolans lärare och Guldäpplet tar tydligare plats på Bokmässan. Det placerar skolan och Guldäpplet där de hör hemma – mitt i kulturen. Med Guldäpplet blir den digitala kulturen och lärandet, uttrycken och arbetsformerna ännu mer synliga och belysta på Bokmässan, säger Peter Becker, stiftelsen DIU, Guldäpplejuryns ordförande.

Guldäpplet som har delats ut sedan 2002 bygger på nomineringar från kollegor och skolledare i hela landet och speglar professionens beprövade erfarenhet. Nominerade och pristagare demonstrerar i praktiken hur undervisning och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna.

Mer information kring hur du kan följa Guldäpplets program på digitala Bokmässan kommer i början av september.