Studieresa till London och Bettmässan 2017

London

Stiftelsen DIU med partners arrangerade en studieresa till London den 25-27 januari 2017. I programmet ingick bland annat studiebesök på skolor i London, ett omfattande seminarieprogram på Bettmässan, tematiska guidningar på Bettmässan med bland andra årets Guldäpplepristagare, dessutom tid för nätverkande och samtal.

Hela programmet för resan i PDF-format
Resan arrangerades av stiftelsen DIU i samverkan med: Linköpings grundskolor, Axiell Education, Gleerups, Itslearning, Natur & Kultur, Netsmart, Studentlitteratur och Tieto.

Start i Oslo. I samband med studieresan till London arrangerade stiftelsen DIU en inledande spaningsresa till Oslo, för att ta del av norska erfarenheter kring skolans digitalisering. Dokumentation från spaningsresan till Oslo.

Artiklar från dagarna i London
Vad är en skola? Reflektioner från studieresor med skolbesök i London, Köpenhamn och Oslo

Stiftelsen DIU har just genomfört sin studieresa till London 2019. I studieresan ingick strukturerade skolbesök med hundratalet resenärer i små …  Läs mer

Programmera en robot
Trender och tendenser på BETT: Skapande och görande i fokus

Att försöka få syn på utvecklingen när det gäller förskolans och skolans digitalisering är en uppgift som borde vara ett …  Läs mer

Elever på Morningside Primary School
Skolan mitt i byn

Morningside Primary School och John Donne Academy är två skolor som ligger på var sin sida av Themsen. Ingen av …  Läs mer

Elev på Willow Dene I London
”Exceptionella barn behöver exceptionella lärare

”Seeing possibilities, realising dreams” är några av ledorden för specialskolan Willow Dene School i Greenwich. I samband med DIU:s resa …  Läs mer

Videointervjuer från resan

Med på resan till London var Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka, som intervjuade medverkande och deltagare.

Att undervisa programmering i skolan – varför, vad och hur? Det var temat för Linda Mannila, forskare inom datavetenskapens didaktik vid Åbo Akademi i Finland, under ett seminarium i samverkan med Studentlitteratur, under DIU och partners program på BETT 2017.
Här intervjuas hon av Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka.

***

Simran och Wassim: Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka, intervjuar Simran och Wassim, studenter på Lampton School i västra London.

***

Franseco och Khadar: Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka, träffar och intervjuar Franseco och Khadar, studenter vid Lampton School i London.

***

Det handlar om pedagogik, inte teknik! Det var temat för Fredrik Carlsson, försäljningschef, Kim Blomqvist, pedagogisk inspiratör och Cecilia Vahlin, IKT- pedagog och säljare på Itslearning, under ett seminarium på DIU och partners program under BETT 2017.
Här intervjuas de av Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka.

***

Det moderna lärandes bibliotek var temat för Martina Lundström och Fredrik Paulsson, under DIU och partners seminarieprogram på BETT 2017. Martina Lundström, skolutvecklare med bakgrund i Linköpings kommun där satsningen på fokusbibliotek varit ett stöd i skolans digitalisering, i dag arbetar Martina på Axiell Education och Fredrik Paulsson, docent i interaktiva medier och lärande och CTO på Axiell Education & Axiell Media.
Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka intervjuade.

***

Sir George Berwick, Challenge partners i London och tidigare involverad i programmet London Challenge med syftet att utveckla Londons skolor och elevernas resutat, medverkade vid DIU och partners resa till BETT 2017.
Här intervjuas han av Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka.

***

Att komma igång med programmering i grundskolan: Intervju med Anders Brick, Natur&Kultur som höll ett seminarium kring att komma igång med programmering i grundskola under DIU och partners program på BETT 2017.
Lova Hammar och Karen Garay-Sevelin, elever på gymnasieskolan YBC i Nacka intervjuade.

***

Studieresa till London: Stig Roland Rask samtalar med Tobias Södlind, IT-pedagog i Stockholm om att besöka engelska skolor, BETT-mässan mm under stiftelsen DIUs med partners studieresa till London och BETT 2017.