Studieresa London 2019

DIU på skolutvecklingsresa till London 23-25 januari 2019 – med fokus på engelska och svenska erfarenheter och utbyte

Stiftelsen DIU och partners arrangerade en studieresa till London i samband med BETT 2019 – en resa med fokus på utvecklat digitalt lärande och systematisk skolutveckling, framtidsspaning, nätverkande och engelska erfarenheter som utmanar invanda tanke- och handlingsmönster.

I resan ingick bland annat

• Möten med engelska och svenska kollegor vid studiebesök med seminarier och erfarenhetsutbyten kring utvecklat digitalt lärande och systematisk skolutveckling
• Gemensamma spaningar på senaste nytt på guidade turer på BETT-mässan
• Inspiration och erfarenheter från föreläsare vid våra partnerseminarier

Resan till London fokuserade på centrala utvecklingsfrågor i det egna utvecklingsarbetet på hemmaplan. Här några av reflektionerna efter resan.

Reportage från Wallington County Grammar School, av Rebecca Gustafsson och Electra Angelis, MediaGymnasiet, Nacka strand med Magnus Rosshagen, MediaGymnasiet.


Några tips från Bettmässan 2019

Januari innebär att stiftelsen DIU med partners gör en resa till London kring skolutveckling. Med fokus på lärandet i klassrummet …  Läs mer

Att besöka en engelsk skola – perspektiv och reflektion

Av Lena Elfvingsson
Det är dags att sammanfatta årets Londonupplevelser. För mig är resan, med BETT-mässan, skolbesök, seminarier och möten, en möjlighet att …  Läs mer

Studiebesök på St Mary´s Catholic Nursery and Infant school

Av Malin Söderberg
Januarimorgon i London. Vi möter morgonpendlarna som är på väg in till centrum. Som ett flöde av målmedvetna, men samtidigt …  Läs mer

Lilian Baylis – en skola där inget är omöjligt

Av Stig Roland Rask
När millenniet var ungt besökte jag – I likhet med många andra – Frederick Douglass Academy, som låg i hjärtat …  Läs mer

Videointervjuer och reportage från dagarna

Rebecca Gustafsson och Electra Angelis, elever på MediaGymnasiet, Nacka Strand deltog på resan tillsamman med sin lärare Magnus Rosshagen, och gjorde videoreportage och intervjuer.

Professor Sir George Berwick, OLEVI, och tidigare involverad i programmet London Challenge med syftet att utveckla Londons skolor och elevernas resultat, medverkade vid DIU och partners resa till BETT 2019.

***

Linda Mannila arbetar vid Linköpings universitet och Åbo Akademi i Finland med fokus på utbildnings-, inklusions- och jämlikhetsfrågor i det digitaliserade samhället. Hon har skrivit boken Att undervisa i programmering i skolan – Varför, vad och hur? (Studentlitteratur, 2017).

Linda Mannila medverkade på DIU och partners skolutvecklngsresa till London i januari 2019. Här intervjuas hon av Rebecca Angelis och Electra Gustafsson, elever på MediaGymnasiet i Nacka, som var med på resan och intervjuade medverkande och deltagare.

***

Louise Stoll, professor vid London Center for Leadership in learning på London University, ägnar sig särskilt åt frågorna om professionella lärgemenskaper och hur man utvecklar sig själv genom att dela erfarenheter kollegor och skolor emellan.Louise Stoll medverkande vid DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Marie Delshammar, läromedelsutvecklare, Studentlitteratur, om intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Ann-Sofi Karlsson, central skolutvecklare, Trollhättans stad, om Trollhättans digitaliseringsprojekt och intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Magnus Henriksson, biträdande verksamhetschef grundskolan, Trollhättans stad, om sina intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Daniel Nilsson, speciallärare i matematik, Stagneliusgymnasiet Kalmar och Guldäpplepristagare 2018, om intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Anna Bergström, speciallärare Lejonströmsskolans grundsärskola i Skellefteå och Guldäpplepristagare 2019, om intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***

Mai Wall, lärare Sofia Distansundervisning, om intryck från DIU och partners skolutvecklingsresa till London 2019.

***