Pia Widegren från Motala vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2013

Foto Pia Widegren
Pia Widegren, utvecklingsledare från Motala och känd för sitt mångåriga engagemang kring barn och ungdomars liv på den digitala skolgården, har tilldelats Guldäpplejuryns särskilda pris 2013. Ett pris som juryn kan tilldela ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier”.

– Sociala medier är i dag en viktig och självklar del av barns och ungdomars liv. Pia Widegren tog tidigt de sociala möteplatserna på allvar, intresserade sig för och engagerade sig i elevernas nätliv och  hur man som lärare kunde möta sina elever på fler arenor, säger Peter Becker, ordförande i juryn som delar ut priset.

Juryns särskilda pris 2013 tilldelas Pia Widegren med följande motivering:
Pia Widegren är gymnasieläraren som redan i slutet av 1990-talet började röra sig ute på Internet, i sociala medier, tillsammans med sina elever. Där upptäckte hon att hon kunde få en fördjupad kontakt med ungdomarna, vilket var till stor hjälp i undervisningen.

Att lärare nätvandrar och bekantar sig med nätets miljöer och diskuterar med eleverna, är några av de förhållningssätt som Pia argumenterat för. Pia är idag utvecklingsledare i Motala kommun. Sedan 1998 har hon föreläst om barn och ungas liv på nätet. Hennes budskap har hela tiden varit ”Det behövs fler bra vuxna ute på nätet som är goda förebilder”.

Pia bidrar med kunskap och engagemang i barnens nätliv och har varit en föregångare i diskussionen kring lärares roll på nätet.

Prisutdelning:
Priset delas ut på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö, tisdagen den 29 oktober, kl 10.30

Juryn för Guldäpplet

Peter Becker
ordförande i juryn för Guldäpplet

Bilder för fri användning i press och media, klicka här

Presskontakt: Peter Becker
E-post: peter.becker@diu.se, Mobil: 070-710 44 53

Pristagaren: Pia Widegren, pia.widegren@motala.se, 070-625 29 18
Twitter: @PiaFunderar

Filer:
Pressmeddelande som PDF  (77 KB)