Nuvarande Jury

Ulrica Elisson Grane

lärare
vinnare Guldäpplet 2021

Presentation

Presentation av Ulrica Elisson Grane

Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola i Leksand och digitaliseringsutvecklare i Leksand.

Vad är det bästa med att vara med i Guldäpplets jury?
– Jag ser fram emot att på nära håll få vara med och ta del av allt fantastiskt jobb som pedagoger runt omkring i Sverige gör tillsammans med sina elever och kollegor. En enorm kraft och inspiration, men även att få möjlighet till intressanta och utvecklande diskussioner med andra i juryn. Vilket tillfälle att få vara med och lyfta pedagoger så de får möjlighet att dela vidare sina kunskaper.

Helen Larsson

lärare
pristagare Guldäpplet 2021

Presentation

Presentation av Helen Larsson

Helen Larsson, speciallärare på Rosenlundsskolan (grundsärskola) F-6, och it-pedagog på skolan, Jönköping. Medlem i juryn 2022-2023.

Vad är det bästa med att vara med i Guldäpplets jury?
– Jag ser fram emot att ta del av hur lärare runt om i Sverige arbetar med digitala verktyg för att höja och utveckla undervisningen, eleverna, kollegorna och sig själva. Det kommer att bli roligt, intressant och lärorikt. Att sedan få diskutera detta med andra med samma intresse, kommer att bli kompetensutvecklande och en erfarenhet rikare. Tänk att få vara med och lyfta fram digitalt innovativa lärare! Vilken ära!

Karolin Wagner

lärare
pristagare Guldäpplet 2021

Presentation

Presentation av Karolin Wagner

Karolin Wagner, slöjdlärare, Innovitaskolan Landskrona, andrapristagare Guldäpplet 2021

Vad är det bästa med att vara med i Guldäpplets jury?
– Det skall bli en ära att få vara delaktig i juryn och få lyfta fram fantastiska insatser av lärare runt om i Sverige. Jag ser fram emot diskussioner och samtal i juryn och mötena med tidigare pristagare.

Ellinor Hallerström

IKT-nätverket förskolan, Södertälje kommun
Guldäpplejuryns särskilda pris 2022

Presentation

Presentation av Ellinor Hallerström

Ellinor Hallerström, förskollärare med speciellt IKT uppdrag på Vattentornets förskola,
representant för IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun, vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2022.

Peter Becker

Juryns ordförande
Stiftelsen DIU

Presentation

Presentation av Peter Becker

 

Peter Becker, stiftelsen DIU. Juryns ordförande och initiativtagare till lärarpriset Guldäpplet.

– Arbetet med Guldäpplet är väldigt roligt, då juryn får en inspirerande inblick i mycket av det nytänkande som finns i svensk skola och lärarkår. Många goda beprövade erfarenheter har tidigt kunnat skönjas bland de nominerade, som bloggskrivande och skriva sig till läsning i skriv och lässtart för att ta några exempel. Jag ser Guldäpplet som en spegel av den kunskapsprocess som pågår i svensk lärarprofession, i prövande och skapande av de nya möjligheter som uppstår i det digitala mötet med skolan. Ett särskilt värde är att de nomineringar kollegor och skolledare gör ger en bra bild av utvecklingen. Vi är stolta över det bidrag vi ger till svensk skolutveckling och synliggörande av professionen med arbetet kring Guldäpplet.

Djupare perspektiv: Varför Guldäpplet?

Kontakt:
e-post: peter.becker@diu.se
telefon:070-710 44 53

Robert Fahlgren

Juryns vice ordförande
2:e vice ordförande, Sveriges Lärare

Presentation

Presentation av Robert Fahlgren

 

Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande Lärarförbundet, grundskollärare i årskurs 4-9. Medlem i Guldäpplets jury sedan 2008.

Vad är det bästa med att vara med i Guldäpplets jury?
– Att få sitta i Guldäpplejuryn är en fantastisk förmån då man får en möjlighet att ”lära känna” så många drivande, inspirerande och nytänkande lärare. Lära känna via webb, nomineringar och personliga möten. Ta chansen att lära känna dessa lärare du med – de finns på webben där de kan ge också dig inspiration och ett engagemang att jobba med digitala verktyg.

Sida 1 av 512345