”IT-mamman” från Stenungsund vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2012

Foto Christina Löfving

Christina Löfving, pedagog från Stenungsund, på nätet också känd som it-mamman, har tilldelats Guldäpplejuryns särskilda pris 2012. Ett pris som juryn kan tilldela ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier”.

– Lärarpriset Guldäpplet speglar utvecklingen av it i svensk skola, med Christina Löfving lyfter vi fram en pedagog som sedan flera år är en av inspiratörerna i det växande lärarkollegiet på nätet, säger Peter Becker, ordförande i juryn som delar ut priset. Med tillgång till och bra pedagogisk användning ger dagens digitala verktyg fler barn möjlighet att lyckas.

Juryns särskilda pris 2012 tilldelas Christina Löfving med följande motivering:
Christina Löfving är lärare i Stenungsund, engagerad skolutvecklare, föreläsare och författare. För många är hon känd som it-mamman på bloggen. Hon prövar nya vägar i egen undervisning, tillsammans med kollegor över hela landet. Hon delar flitigt med sig av sina erfarenheter, via sin blogg, föreläsningar, bok, twitter och andra vägar som bara en it-mamma kan. Christina har under lång tid betytt mycket för lärare och skolledare för diskussion och utveckling av arbetssätten med it i undervisningen.

Prisutdelning
Priset delas ut på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö, tisdagen den 30 oktober, kl 11.00 i Heta Hörnet.

 

Juryn för Guldäpplet 2012
Peter Becker ordförande i juryn för Guldäpplet

Bilder för fri användning för press och media klicka här

Presskontakt: Peter Becker E-post: peter.becker@diu.se, Mobil: 070-710 44 53
Pristagaren: Christina Löfving, iktchristina@gmail.com, 070-965 03 00, @itmamman, Christina Löfvings blogg: itmamman.se

Lärarpriset Guldäpplet
Guldäpplet är ett lärarstipendium. Guldäpplet utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet
med stöd av it i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.
Guldäpplejuryns Särskilda Pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Guldäpplet delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs minne vars partners är:
Stiftelsen DIU/datorn i utbildningen, grundare och koordinator, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Netsmart aB, Tieto Sweden Healthcare & Welfare aB .

I juryn finns företrädare för samtliga partners samt de pedagoger som vann Guldäpplet 2010 och 2011.
Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid studioglas Strömbergshyttan i Hovmantorp.