Stella Savvidou

Foto Stella Savvidou

Stella Savvidou

Boo Gårds skola
Nacka

Presentation

Vem är du och vad jobbar du med?
– Jag jobbar med elever i år 5 och undervisar de i matematik och engelska. Två dagar i veckan jobbar jag även med IT och visar elever och kollegor hur man kan jobba med IT-verktyg i sin undervisning på en roligt och lärorikt sätt.
Jobbat med digitala verktyg i undervisningen?
5-10 år
På vilket sätt kan elevernas lärande förnyas med stöd av IT?
– Informationsflödet i dagens samhälle går i en hisklig fart vilket i praktiken kan innebära att det som är rätt idag kanske är fel imorgon. Eleverna bör ha tillgång till dagsfärska nyheter och då är internet det bästa stället.

Det finns ett uppsjö av bra hemsidor och digitala verktyg som eleverna kan använda sig av för att lära sig idag. I denna uppsjö finns det dock även dåliga sidor och då lär sig eleverna snabbt hur man kan vara källkritiska och vilka sidor som är pålitliga och vilka inte. Google har fantastiska verktyg som kan få eleverna att utvecklas.

Hur påverkar de digitala verktygen din lärarroll?
– Allt jag gör läggs ut för både föräldrar och elever och gör mitt arbete transparent. Alla får tillgång till mina planeringar som är kopplade till både kunskapskrav och centralt innehåll. Eleverna jobbar i Google Classroom vilket gör det lätt för mig att få en överblick över allas arbeten och feedback ges vartefter de blir klara med sina arbeten.

Tips och förslag på bra hemsidor/appar ges också till eleverna och alla läxor görs digitalt vilken besparar mig mycket arbetstid då många av läxorna är självrättade genom hemsidan/appen. Jag kan då ägna mer tid åt elevernas formativa bedömning.