Annelie Wimhed
Presentation
Nominerad som en del av Arbetslag 1AB, tillsammans med Pernilla Lundin, Anita Persson och Anette Ekdala
Vem är du och vad jobbar du med?
– Jag arbetar i en åk 2 med nära samarbete med min parallellklass. Jag brinner för att se elever utvecklas tillsammans genom lust, glädje och engagemang. Undervisningen bedriver jag helst som tematiskt arbete i ett kollegialt lärande.
Hur länge har du jobbat med digitala verktyg och resurser i undervisningen?
– 5-10 år
Berätta hur du arbetar för att utveckla elevernas digitala kompetens, och att göra lärandet tillgängligt för alla?
– All undervisning sker med en digital presentation av mål, struktur och vad som ska genomföras. Den kan även kompletteras med filmer, bilder eller övningar som då är länkade i presentationen. Alla eleverna har egen inloggning till datorerna och även användarnamn resp. lösenord till olika plattformer som vi använder via nätet.
Hur har coronapandemin påverkat ditt arbete/din undervisning med digitala verktyg? Har du upptäckt något nytt under pandemin som du kommer att fortsätta med?
– Eleverna har använt Cromebooks för att skapa digitala dokument samt göra övningar digitalt via t ex skolplus. Vi har även delat presentationen som förklarar lektionsinnehållet. Detta har ökat under pandemin eftersom vi såg fler vinster med det digitala då eleverna och vårdnadshavare kunde delta i undervisningen när de var hemma.
Hur arbetar ni på er skola för att få med hela kollegiet på den digitala resan?
– Vi har presenterat och delat vårt arbetssätt och undervisning för våra kolleger. Vi har även delakulturen på Google som är tillgänglig för alla på arbetsplatsen. I olika pedagogiska forum diskuterar och visar vi vårt arbetssätt och undervisningsmetoder.
Har du någon favoritwebbtjänst, app eller digitalt verktyg som du gärna använder. Berätta vilken och varför du använder den? (Ge gärna exempel från en konkret undervisningssituation)
– Skolplus använder vi flitigt både i arbete två och två och enskilt för att träna färdighetsträning. Google, AV-media, Classroomscreen, Youtube, Widgit Online mfl. Min favorit är Widgit Online eftersom orden förstärks med bilder. Bilderna kan sedan användas i olika kooperativa övningar för att utveckla elevernas kunskaper.