Annette Ekdala
Presentation
Nominerad som en del av Arbetslag 1AB, tillsammans med Pernilla Lundin, Annelie Wimhed och Anita Persson
Vem är du och vad jobbar du med?
– Jag heter Annette Ekdala och jag har jobbat på Öllsjöskolan som förskollärare i 17 år.
Hur länge har du jobbat med digitala verktyg och resurser i undervisningen?
5-10 år
Berätta hur du arbetar för att utveckla elevernas digitala kompetens, och att göra lärandet tillgängligt för alla?
– Varje ny lektion presenteras digitalt på kanonen för hela klassen, både med text och bildstöd.Det blir då tydligt för eleverna vad som ska hända.Vi planerar lektionerna så varierande som möjligt och då har vi stor glädje av våra digitala verktyg och olika webbtjänster.Varje elev har sin egen inloggning på datorn, men tränar ofta två och två.
Hur har coronapandemin påverkat ditt arbete/din undervisning med digitala verktyg? Har du upptäckt något nytt under pandemin som du kommer att fortsätta med?
– Vi har haft digitala möten i olika konstellationer och vi har upptäckt fördelar med detta.Det har varit enkelt att hitta tider för möten och vid ett utvecklingssamtal t.ex. så har bägge vårdnadshavarna kunnat närvara lättare, ibland från sitt arbete.När vi inte behöver närvara fysiskt på ett möte för att nå det bästa resultatet, kommer vi att fortsätta med digitala möten.
Hur arbetar ni på er skola för att få med hela kollegiet på den digitala resan?
–Vi har en Delakultur på skolan där alla kan ta del av varandras arbeten via Google Drive.
Skolan ordnar även träffar där vi pedagoger kan föreläsa och berätta,om vårt arbete för våra kollegor.Här får vi möjlighet att höra och ta del av andras arbete på skolan som ger ett gott
och framgångsrikt resultat.Vi tar med oss nya idéer och arbetet i klasserna kan utvecklas.
Har du någon favoritwebbtjänst, app eller digitalt verktyg som du gärna använder. Berätta vilken och varför du använder den? (Ge gärna exempel från en konkret undervisningssituation)
– När vi finplanerar vårt arbete använder vi oss av bla av AV-Media,Widgit online och Skolplus.Vi lägger in länkar på filmer och uppgifter och använder oss av bildstöd dagligen.
I Skolplus kan vi lätt hitta precisa områden som eleverna behöver träna mer på.Vi använder Skolplus på kanonen inför klassen när vi introducerar något nytt eller tränar tillsammans.