Christina Erlman

Foto Christina Erlman

Christina Erlman

Sammilsdalskolan
Leksand

Presentation

Vem är du och vad jobbar du med?
–   Jag bor i Leksand och har varit lärare sedan 2003. Jag bor med min familj som består av min man, tre barn, en hund och två katter. Mina intressen utanför skolan kan sammanfattas med rörelse/aktivitet, har tack vare det två Ironman på mitt CV.

Jobbat med digitala verktyg i undervisningen?
– 2-5 år.

På vilket sätt kan elevernas lärande förnyas med stöd av IT?
– Jag tycker mig se att jag når fler elever tack vare de digitala verktygen, jag kan enklare anpassa undervisningen till alla elever samt att de elever som behöver datorn som hjälpmedel blir inte utpekade eller känner sig annorlunda för alla har en egen enhet med möjlighet att få uppläst eller rättat med de hjälpmedel som finns att få. Det lockar fler elever att nå kunskap och stödet av IT ligger i tiden.

Hur påverkar de digitala verktygen din lärarroll?
– Vår skola fick 2016 en 1-1 lösning, då förändrades vår verksamhet och vi började arbeta i G-Suite och Classroom. En dröm för mig som pedagog att kunna kommunicera med eleverna via ett system där jag kan se vad de arbetar med även om jag inte hade dem i mitt klassrum. Att ge feedback och utforma uppgifter/övningar där alla elever kan på ett enkelt sätt förbättra sina uppgifter är oslagbart, lyckan är total.

Hur påverkas din undervisning av att digitaliseringen och den digitala kompetensen numera finns inskriven i läroplanen?
– Det ger mig glädje och en känsla av att jag är på rätt väg och kan fortsätta arbeta som jag redan gör. Programmering finns inte i mina ämnen men känns oerhört spännande att utveckla på vår skola tillsammans med berörda pedagoger.

Har du någon favoritwebbtjänst eller app som du gärna använder?
– Förutom alla kompensatoriska hjälpmedel som finns tack vare digitala verktyg så är min stora favorit just nu Screencastify. Jag älskar när mina elever spelar in korta muntliga reflektioner kring böckers innehåll, texttyper eller tankar om framtiden. På ett enkelt sätt kan alla spela in sig själva och prata in sina tankar för att sedan skicka det till mig där jag kan ge feedback och återkoppling.