Erik Ulfsson

foto Erik Ulfsson

Erik Ulfsson

Katedralskolan
Lund

Presentation

Vem är du och vad jobbar du med?
– Jag är gymnasielärare i Kemi och Matematik

Hur länge har du jobbat med digitala verktyg och resurser i undervisningen?
– 5-10 år

På vilket sätt kan elevernas lärande förstärkas med stöd av IT?
– Det tillgängliggör betydligt mer resurser för eleverna, så att de kan hitta den bästa möjliga strategin för det egna lärandet.

Hur påverkar digitala verktyg och resurser din lärarroll?
– Det förenklar mitt arbete och tydliggör var vi är och hur vi kommer vidare. Att skippa papper i så stor utsträckning som möjligt och ha det mesta digitalt gör att det blir enklare att systematiskt hålla ordning på alla dokument och liknande. Den enda i hushållet som skulle klaga på minskad pappersvolym är nog vår ena katt som älskar att krafsa runt i pappershögar om nätterna.

Hur ser du på våren 2020 ur perspektivet ”skolans digitalisering”? Vilka utmaningar/möjligheter gav digitaliseringen under våren?
– Då jag redan bedrev allt mitt arbete digitalt så blev steget för mig inte så stort. Jag hittade snabbt en strategi och ett arbetssätt att fortsätta arbetet med eleverna utan att allt för mycket behövde ändras, vilket var mycket välkommet.

Har du någon favoritwebbtjänst eller app som du gärna använder.
– Onenote som jag använder för mina kurser är ett helt underbart verktyg att bringa ordning och struktur på allt som ska läras ut. I detta program kan verkligen allt läggas in och ordnas efter behov. Allt som läggs in i den digitala anteckningsboken tillgängliggörs därefter till eleverna och kan öppnas i datorn, telefonen eller surfplattan. Det har uppskattats mycket av mina elever under årens lopp.