Guldäpplet och DIUs program på Bokmässan 2018

Publik på Bokmässan när Guldäpplets finalister presenterades.

Guldäpplet finns på plats på Bokmässan i Göteborg 27-30 september 2018.
Du hittar Guldäpplet och Stiftelsen DIU intill Lärarscenen i C-hallen, Monter C00:09. Kom förbi och prata professionsutveckling och skolans digitalisering med oss.

Guldäpplet och stiftelsen DIU kommer att ha två programpunkter på Lärarscenen, som är ny för årets Bokmässa. Alla program på Lärarscenen är kostnadsfria.

Torsdag kl 14.30-14.50 – på Lärarscenen, C-hallen
Guldäpplet 2018 – Möt årets finalister!
Nu presenterar vi årets finalister till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. Möt dem på Lärarscenen i C-hallen  presenterade av Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet, Sara Svanlund, vice ordförande Lärarnas Riksförbund och Jenny Edvardsson, juryn för Guldäpplet.

 

Fredag kl 11.00–11.20 – på Lärarscenen
Vi berättar och påverkar! Elevers eget berättande som drivkraft för att erövra språket
Att erövra språket är nödvändigt för att förstå och samspela med världen. Jenny Edvardsson, lärare på Wendesgymnasiet i Kristianstad samtalar med Emma Nääs, lärare på Jonslunds skola i Essunga hur den multimodala språkutvecklingen, stärkt av digitaliseringen, fungerar som elevernas nyckel till språket och världen. Både Jenny och Emma är tidigare pristagare till lärarpriset Guldäpplet.

Stiftelsen DIU arrangerar även ett seminarium på Skolspåret på Bokmässan, till detta krävs seminariebiljett.

Torsdag kl 13.00-13.45
Vi berättar och påverkar!
– Elevers eget berättande som drivkraft för att erövra språket
Att erövra språket är ett av unga människors största utmaningar och bedrifter, för att uttrycka behov och för att förstå och samspela med världen. Den multimodala språkutvecklingen, stärkt av digitaliseringen, är en huvudnyckel till världen. I ett samtal med några av Guldäpplets nominerade och prisbelönta lärare och en forskare vill seminariet visa på kraften och möjligheterna i erövrandet av språket, från tidiga år till senare. Med drivkraften lyfter vi fram en aspekt som läsrörelsen ofta missar.

Medverkande: Frida Lindén, lärare på Vallhamraskolan i Partille, Emma Nääs, lärare på Jonslunds skola i Essunga, Magnus Rosshagen, lärare på Mediegymnasiet Nacka strand, Sylvana Sofkova Hashemi, docent vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession på Göteborgs universitet och Peter Becker, ordförande Stiftelsen DIU.


Arrangör: Guldäpplet och Stiftelsen DIU, Datorn i Utbildningen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *