Ulrika Jonson, ny medlem i Guldäpplets jury

Ulrika Jonson. Foto Erik Viktorsson

Ulrika Jonson, samordnande IKT-pedagog på utbildningskontoret i Södertälje kommun och Guldäpplepristagare 2014, är ny ständig medlem i Guldäpplets jury.

– Med Ulrika som i grunden är grundskollärare och specialpedagog, får juryn ytterligare förstärkning i frågor kring tillgänglighet till kunskap och lärande, säger Peter Becker, stiftelsen DIU, juryns ordförande.

För Ulrika är det en återkomst till Guldäpplets jury. Eftersom Guldäpplepristagarna är jurymedlemmar i två år efter att de mottagit utmärkelsen, var hon jurymedlem åren 2015-2016, och ser fram emot att återigen delta i juryarbetet,

– Guldäpplet är en viktig del i det nationella kollegiala arbetet för att förverkliga den nationella handlingsplanen för digitaliseringen av skolväsendet med fokus på kvalitet och tillgänglighet i undervisning och lärande i samtliga skolformer. Och som medlem i juryn får jag förmånen att lära mig mycket av fantastiska lärare och andra verksamma inom lärande och utbildning. Att ta del av och sätta sig in alla nomineringar gör att jag lär mig oändliga mängder om olika sätt att arbeta med och olika sätt att tänka runt digitalisering av skola och utbildning, säger Ulrika Jonson.

Övriga jurymedlemmar hittar du här

Foto Erik Viktorsson