Årets nominerade presenteras 26 augusti

26 augusti

Måndagen den 26 augusti är det dags. Då presenteras de nominerade till Guldäpplet 2019.

Vilka som sedan bli finalister presenteras på Bokmässan i Göteborg torsdagen den 26 september. Och det kommer att finnas många möjligheter att möta årets finalister på Bokmässan. Guldäpplet och stiftelsen DIU kommer du under Bokmässan att hitta i monter C00:13 och hela Guldäpplets program under Bokmässan hittar du här: Guldäpplet och stiftelsen DIUs program på Bokmässan.

Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Det blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender.

En jury med de två senaste årens pristagare tillsammans med representanter för Guldäpplets partners och professor Åke Grönlund, Örebro universitet, utser pristagarna. Lär känna juryn