Lotta och Johan – nya i Guldäpplets jury

Lotta Ramqvist, undervisningsråd på Skolverket och Johan Runesson, lärare och ledamot i förbundsstyrelsen, Lärarnas Riksförbund, är nya medlemmar i Guldäpplets jury från och med 2021.

Lotta Ramqvist är Skolverkets representant i Guldäpplets jury:
– Jag ser fram emot att få ta del av alla fantastiska exempel på hur lärare idag använder digitaliseringen för att skapa ett mervärde i undervisningen. Guldäpplet synliggör lärares arbete, engagemang, kreativitet, nytänkande och delarglädje. Det ska bli spännande att läsa alla motiveringar och att diskutera alla goda exempel tillsammans i juryn. Utifrån min egen erfarenhet av undervisning samt mitt tidigare arbete som IT-pedagog, kan jag relatera till lärarens digitala vardag och se de möjligheter och utmaningar som lärare idag står inför när det gäller digitalisering.

Johan Runesson, som är  leg lärare i engelska, svenska och musik och ledamot av LR:s förbundstyrelse, ersätter Ragnar Sjölander som Lärarnas Riksförbunds medlem i Guldäpplejuryn.

– Jag ser fram emot att få vara delaktig i att premiera goda insatser inom svensk skola, säger Johan.

Guldäpplets jury består av de två senaste årens Guldäpplepristagare, företrädare för samtliga partners samt Susanne Kjällander, forskare vid Stockholms universitet.

Presentationer av samtliga jurymedlemmar hittar du här