Årets nominering till lärarpriset Guldäpplet är avslutad

– Imponerade och samtidigt stolta känner vi oss, partners bakom Guldäpplet, när vi tagit emot alla 2019 års nomineringar. Nomineringar har strömmat in från hela landet av lärare från alla stadier som utvecklar skolan digitalt. De speglar en lärarprofession som med sitt engagemang och kunskap lyfter elever och gör det tillsammans med sina kollegor, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Det blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender.

Nu vidtar juryberedningen. En jury med de två senaste årens pristagare tillsammans med representanter för Guldäpplets partners och professor Åke Grönlund, Örebro universitet, utser pristagarna.

Namnen på de nominerade publiceras måndagen den 26 augusti.

Och i höst flyttar Guldäpplet in på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg.

Bokmässans deltagare och besökare kommer att få många tillfällen att se och höra årets Guldäpplepristagare som delar med sig av sina erfarenheter både i Skolspårsprogrammet och på övriga scener. Fredagen den 27 september presenteras pristagarna på Biblioteks- & berättarscenen. Själva prisutdelningen sker i anslutning till Bokmässan under kvällen den 27 september.