Grattis till Karin Nygårds och Christina Löfving

Guldäpplets pristagare har genom åren synts i många olika sammanhang och delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter. En sak som också är gemensamt för alla pristagare sedan 2002 är det ständiga utforskandet och förnyelsen av undervisningen och de digitala verktygen.

Nu har två tidigare pristagare tagit ytterligare ett kliv.

Karin Nygårds, vinnare av Guldäpplet 2014, har utsetts till hedersdoktor vid Mittuniversitetet. Genom att utse Karin Nygårds till hedersdoktor vill Mittuniversitetet lyfta fram och synliggöra vikten av engagerade lärare som kan inspirera till att vilja fortsätta lära, säger man i ett pressmeddelande.

Christina Löfving, vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2012, har antagits som doktorand vid institutionen för tillämpad informationsteknologi vid Göteborgs universitet. Christina kommer att forska om digitaliseringen inom skolan.

Guldäpplet med partners gratulerar Karin Nygårds och Christina Löfving.

– Det är väldigt roligt att följa våra Guldäpplepristagare och se hur de kliver fram och tar plats i dialogen kring skolan, säger Peter Becker, Guldäpplejuryns ordförande.

Karin Nygårds, vinnare av Guldäpplets 2014

Christina Löfving, vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2012

Foto Karin Nygårds: Severus Tenenbaum. Foto Christina Löfving: privat.

Nominera till Guldäpplet 2020
Nominera senast 15 juni till Guldäpplet, med en beskrivning av de nominerades insatser över tid i eget klassrum och online, liksom samspelet med kollegor på skola och över nätet, för att lyfta alla elever. Du nominerar med text, länkar och bilagor via webbformuläret