Nominering till Guldäpplet – ett sätt att lyfta professionen

– Att nominera en lärare till Guldäpplet är för mig ett sätt att hylla och uppskatta alla lärare runt om i Sverige för deras fantastiska insatser! Det säger Eva Bida, förstelärare på Torekällgymnasiet i Södertälje , och vinnare av Guldäpplet 2023.

– Genom att nominera lärare som använder innovativa undervisningsmetoder och visar digital kompetens för att skapa inkluderande lärmiljöer, ser jag det som att vi lyfter hela vår profession, vilket i sin tur bidrar till att stärka skolan och samhället. Därför känner jag en stark drivkraft att nominera lärare och ge dem den uppskattning de förtjänar.

Eva Bida mottog Guldäpplet 2023 bland annat för ”ett nytänkande som alltid är i tiden. Eva omvärldsbevakar och tar in sådan teknik i sin undervisning som stödjer eleverna att nå sina mål.”. I videon berättar Eva mer om sitt arbete.

Nominera till Guldäpplet 2024
Nominera senast 30 juni till Guldäpplet, med en beskrivning av de nominerades insatser över tid i eget klassrum och online, liksom samspelet med kollegor på skola och över nätet, för att lyfta alla elever. Du nominerar med text, länkar och bilagor via webbformuläret