Marie Andersson

Foto Marie Andersson

Marie Andersson

vinnare Guldäpplet 2011
Gotland

Presentation

Marie Andersson, lärare Eskelhem skola, på Gotland, vinnare av lärarstipendiet Guldäpplet 2011, för sitt arbete med att utveckla elevernas kunskapande genom att integrera IT i det dagliga pedagogiska arbetet.

Juryns motivering:

Marie Andersson, lärare Eskelhem skola, på Gotland utses till vinnare av lärarstipendiet Guldäpplet för sitt arbete med att utveckla elevernas kunskapande genom att integrera IT i det dagliga pedagogiska arbetet. Marie Andersson har öppnat dörrar och fönster till sitt klassrum på Gotland via bloggar, och sociala medier. Tillsammans med sina elever i klass 4-6 integrerar hon digital kompetens på ett naturligt sätt helt enligt intentionerna i de nya kursplanerna.

Ett exempel är bloggen ”Detektiven Emil och vi” där eleverna läser, diskuterar och funderar kring Anna Janssons böcker om Emil Wern. Därefter söker de svar på sina frågor via internet, böcker,
personer som följer bloggen och genom att besöka platser på Gotland som finns omskrivna i
böckerna.

Marie Andersson visar också hur man som lärare i dag kan utöka det pedagogiska samtalet med lärare över hela landet via sociala medier.”

Läs mer: Viktigt – och på riktigt, intervju med Marie Andersson och eleverna på Eskelhem skola